3 miljoner på ett år – nu får Nordicbox sin första investerare

Företaget satsar på dubbelt upp under 2017.

För ett år sedan startade Simon Suontausta tillsammans med två andra delägare sin egen e-handel för mobiltillbehör, som fick namnet Nordicbox. Sedan dess har det gått snabbt uppåt och när 2016 lades till handlingarna hade företaget redan under sitt första verksamhetsår omsatt 3 miljoner kronor.

- Redan efter första året har vi tagit en stark position på marknaden och vi blev bland annat “årets nykomling” på Prisjakt, säger Simon Suontausta till Ehandel.se.

Annons

Första investeraren har skrivit på

Och nu har företaget alltså skrivit på med sin första investerare. Björn Kumlin heter han, och är känd entreprenör lokalt i Öresundsbro utanför Uppsala, där även Nordicbox håller till. 

Björn Kumlin drev under många år en målerifirma, Kumlins måleri, som växte till att bli en av Sveriges största och Kumlin mottog bland annat pris som årets entreprenör i Mälardalsregionen 2003. Innan firman såldes omsatte den 850 miljoner kronor årligen. Björn Kumlin fick upp ögonen för Nordicbox då företaget hyrde lokaler av honom och har nu alltså bestämt sig för att sponsra bolaget och blir i samband med det även delägare.

- Han har ett öga för affärer och en god erfarenhet av att bygga lönsamma bolag. Med andra ord kommer vi vara otroligt starka när han gått in som investerare hos oss, säger Simon Suontausta.

"Vill lägga i ytterligare en växel"

Exakt hur stor summa som Björn Kumlin kommer att bidra med, vill han inte avslöja, men pengarna ska gå till att öka takten i affärsverksamheten.

- Vi kommer att lägga i ytterligare en växel och vill i framtiden växla ännu snabbare. Bland annat behöver vi anställa en person som har hand om lagret. Som det är nu har jag hanterat det själv och gått och plockat för hand.

Målet: Dubblad omsättning

Nordicbox är Simon Suontaustas första egna erfarenhet av att driva bolag och han ser fram emot att nu kunna ta emot råd från den mer erfarna kollegan.

- Det är en ny utmaning för mig att driva bolag och har varit en dröm som gått i uppfyllelse. Nu ska det bli kul att få med Kumlin på resan och få goda råd av honom, säger Simon Suontausta.

Och målsättningen för 2017 är högt ställd.

Annons

- Vårt mål är att dubbla till minst sex miljoner i år. Det målet satte vi dessutom innan investeringen, så det slår vi, säger Simon Suontausta segervisst.

Bolaget som ligger bakom Nordicbox heter Sisu Net AB och Björn Kumlins bolag heter Kumlin Holding.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!