30 år gammalt företag i konkurs – sköt upp e-handeln

Minusresultat i nio år.

Möbelgalleriet grundades 1988 i Stockholm och när affären breddade sitt sortiment döptes möbel- och inredningsföretaget om, år 1994, till R.O.O.M. 

Idag har företaget fyra fysiska butiker; tre i Stockholm och en i Täby. Men ingen e-handel. Det som finns online är en sajt som fungerar som en katalog med bilder.

Annons
Annons

Nu meddelas det att Urbanus AB, som står bakom R.O.O.M. och systerbolaget Selected by R.O.O.M., har försatts i konkurs. Det rapporterar Dagens Handel.

Företaget har inte lämnat in någon årsredovisning för det senaste verksamhetsåret, men enligt tidigare rapporter ha bolaget haft minusresultat varje år sedan 2010. I årsredovisningen för perioden juli 2017 till juni 2018 skrev bolaget:

– Bolaget möter en gradvis hårdare konkurrens från näthandel. Företaget saknar i dag såväl kompetens som kapital för att självt investera i nätbutik.

Inte första gången

Konkursförvaltaren skriver i ett pressmeddelande att konkursutförsäljningen har startat i tre av fyra butiker.

Men de som har handlat före konkursutbrottet, eller nu efter, kommer inte att få göra några returer, reklamationer eller byten. Presentkort tas inte emot som betalningsmedel. Och de som lagt handpenning på en vara och inväntar leverans borde omgående kontakta konkursförvaltningen. 

Det är inte det första bolaget som går i konkurs på grund av e-handelskonkurrensen. Vi har tidigare rapporterat när både stora kedjor och mindre företag försatts i konkurs, på grund av att inte ha funnits online. 

Och för R.O.O.M. är detta inte heller första gången. För tio år sedan, 2009, gick företaget i konkurs första gången men räddades och rekonstruerades av den nya ägaren Per Krook.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!