35 000 konton “hackade” hos betaljätten

"Inga obehöriga transaktioner".

PayPal har kontaktat tiotusentals personer om att deras konton varit i risk. Det ska gälla en händelse som tog plats i december där obehöriga loggat in på närmare 35 000 av PayPals konton.

Men enligt betaljätten handlar det inte om att någon hackat sig in i deras system utan man misstänker istället att uppgifter tagits från en annan attack, på någon annan sajt. Dessa uppgifter har sedan testats hos PayPal i stor skala för att ta reda på vilka konton som också fungerat där.

Annons

Oavsett så har förstås PayPal-kundernas personuppgifter var tillgängliga för obehöriga men enligt betalbolaget så hann “hackarna” inte genomföra några transaktioner eller dylikt utan främst komma åt personuppgifter.

Vi har ingen information som tyder på att någon av din personliga information har missbrukats som ett resultat av denna incident, eller att det finns några obehöriga transaktioner på ditt konto. Det finns heller inga bevis för att dina inloggningsuppgifter erhölls från något PayPal-system, skriver betalbolaget till kunderna.

PayPal ska enligt egna uppgifter snabbt ha återställt kundernas lösenord, något som gissningsvis begränsade skadan som kunde ske.

Annons