400 sökande till Nellys kommande dramaserie

Huvudrollerna tillsatta: "Alla är klockrena!"

För några veckor sedan berättade Nelly att de skulle lansera ett helt nytt koncept. I en dramaserie skulle publiken få följa den unga tjejen Nelly och hennes tjejgäng.

För drygt en vecka sedan hölls en öppen casting i Stockholm - vilket blev en succé.

Annons

- Självklart var vi nervösa att det inte skulle dyka upp så många som vi hade hoppats på, men det kom över 400 sökande, berättar Anders Severin, kommersiell chef på Nelly.com.

"Gott om talang bland unga tjejer" 

Castingen delades in i olika steg och de som gick vidare till sista delen fick framträda och läsa upp texter för Hanna Widell och Amanda Schulman på produktionsbolaget Perfect Day Media, som ska producera serien för Nellys räkning.

Vilka tre tjejer som kommer att spela seriens huvudroller är nu klart. Anders Severin kan inte avslöja vilka det är, men säger att han är mer än nöjd med resultatet.

- Vi tycker att alla huvudrollerna är helt klockrena! Vi är väldigt glada och nöjda. Vi hade ett omvänt problem, det var så många som var duktiga. Folk reste från hela landet för att vara med på casting-dagen och det finns gott om talang bland unga tjejer, så det var jäkligt häftigt att vara med på, berättar han.

Ska sändas under ett år 

Första avsnittet kommer att handla om själva castingen och serien - som ännu saknar namn - väntas ha premiär sändas i slutet av maj. Till att börja med kommer 48 avsnitt att produceras och publiceras en gång i veckan i ungefär ett års tid. Inspelningen kommer att ske i olika etapper, som kommer att spelas in på olika platser för att hela målgruppen ska kunna känna igen sig.

- Den första omgången kommer att spelas in i Stockholm, men sen kommer vi att spela in vid ett antal olika tillfällen och röra oss ut i Norden och även internationellt, säger Anders Severin.

Ingen traditionell TV-serie 

Avsnitten kommer sedan att spridas på Nellys hemsida och i deras olika sociala kanaler. Och Anders Severin säger att det enda vi kan vara helt säkra på är att serien inte kommer att dyka upp i traditionell TV.

- Vi har ganska bra koll på vår målgrupp och de gillar inte när någon annan talar om för dem när de ska se på TV. 

Annons

Det är inte så att ni siktar på att göra det nya SKAM?

- Det är ju ett drömscenario. När vi har planerat detta så har vi inspirerats av flera serier och en av dem är SKAM. Dels eftersom den på ett väldigt autentiskt sett tar upp ämnen som är relevanta för målgruppen och dels för att den var väldigt innovativ med att släppa kortare avsnitt som ändå lyckades innehålla mycket relevans, dramatik och känslor. Det formatet passar oss väldigt väl.

Andra serier som Nelly har inspirerats av är de amerikanska produktionerna Gossip Girl och Sex and the city.

Manusförfattare är Linnéa Roxeheim, som tidigare bland annat skrivit manus till och regisserat dramaserien Portkod1321, som gick på SVT 2012 och nominerades till Årets TV-drama på Kristallen 2013.

Ingen smygreklam

Trots att det är Nelly som ligger bakom serien ska tittarna inte behöva uppleva att de matas med smygreklam. Karaktärerna kan förvisso komma att ha Nellys kläder på sig, men fokuset för seriens handling kommer enligt Anders Severin att ligga på andra saker.

Det låter ändå som att den här serien är ganska påkostad?

- Ja, det kan vi tycka. Det här är en av våra primära marknadssatsningar i år, så det är klart att vi satsar på det här. Vi tror stenhårt på detta, säger Anders Severin.

Annons