Handspritshysterin: 4000 flaskor på en vecka – ”finns ingen hejd”

"Tre gånger så mycket ordrar".

Idag meddelar e-handelsföretaget MegaFynd.se att de har slagit försäljningsrekord varje dag den senaste veckan.

Vi har aldrig varit med om något liknande. Just nu har vi tre gånger så mycket ordrar än vad vi brukar ha, säger Oscar Hellström, delägare och vice vd på MegaFynd, till Ehandel och fortsätter:

Annons

Vi har sålt handsprit som aldrig förr, och det är nog främst för att det är slut överallt. Vi hade 7000 flaskor handsprit i lager från början, som nu nästan är slut. På en vecka sålde vi cirka 4000 flaskor.

LÄS ÄVEN: Just nu: Hårdare regler – Blocket stoppar all försäljning av handsprit

Enligt Oscar Hellström finns det en fördel med att inte vara allt för nischad som lokal e-handlare. Då kan man snabbt följa trenderna och anpassa sortimentet till marknaden, menar han.

Jag kommer från Falkenberg och jag växte upp med att åka till Ullared en gång i månaden med min mamma. Så det konceptet har inspirerat mig till det jag gör idag, berättar han och tillägger:

Som det ser ut nu så finns det ingen hejd, efterfrågan på handsprit är större än tillgången på marknaden. Alla vill ha det och det skrivs om det överallt. Vi hade en kund som köpte 200 flaskor själv. Sen hade vi ett företag som hörde av sig och sa att facket krävde att hela personalen på bolaget skulle ha handsprit så då köpte de 120 flaskor.

Vad blir utmaningen med en så hög orderanstormning?

LÄS ÄVEN: Högt säljtryck hos matjätten: ”Kan notera att handspriten är slut”

Vi kämpar med att få iväg alla ordrar i tid. Vi var alla inne och jobbade i helgen till och med, och våra flickvänner och barn fick hjälpa till att packa. Så vi har mycket att göra, men det har varit en succé, avslutar Oscar Hellström.

Annons

Annons