48 får gå när Furniturebox flyttar från Stockholm

Slår ihop delar av verksamheten med Trademax i Helsingborg.

Tidigare i år kom beskedet att Bygghemma Group hade köpt Furniturebox, och köpesumman sades ligga runt en halv miljard kronor. Sedan dess har det varit relativt tyst om möbelbutiken, som i våras tog sig in på vår topplista över e-handlarna med flest anställda i Sverige.

"Fanns kostnadssynergier"

Nu ska dock personalstyrkan minskas, och det ganska rejält. Enligt ett pressmeddelande från Bygghemma Group försvinner 48 tjänster i samband med att Furniturebox flyttar från Stockholm till Helsingborg. Det meddelar Bygghemma Group i ett pressmeddelande.

Annons

- När vi förvärvade Furniturebox i januari 2017 såg vi potentialen i bolaget, att det passade väl in i Bygghemma gruppens möbeldivision och att det fanns kostnadssynergier inom framförallt ekonomi, inköp, IT, lager och kundservice, säger Mikael Olander, vd och koncernchef Bygghemma Group.

Han fortsätter:

- Vi har redan etablerat gemensam inköps-och lagerhantering för Furniturebox och Trademax och vi tar nu nästa steg i integrationen. Vi har inom Trademax i Helsingborg en effektiv plattform som vi nu kan nyttja ytterligare genom att föra över delar av Furniturebox verksamhet i Stockholm till Helsingborg.

Får söka tjänster hos Trademax

Tjänsterna som försvinner uppges framför allt vara inom kundservice, ekonomi, IT och inköp. Men de 48 som drabbas behöver inte gå helt lottlösa ur det hela - de kommer nämligen att erbjudas möjligheten att söka vakanta tjänster hos Trademax, som sedan tidigare också ligger i Helsingborg.

- Vi behåller delar av verksamheten i Stockholm med ett antal befattningar kopplade till varumärkets unika position, däribland företagsledning och delar av marknadsavdelning. Detta är viktigt för att kunna fortsätta att utveckla Furniturebox koncept och unika särställning i marknaden och som är starkt personberoende. Att effektiviseringen av överlappande funktioner medför övertaliga tjänster är beklagligt, säger Mikael Olander.

År 2016 omsatte Furniturebox 425 miljoner kronor och hade enligt Bygghemma cirka 10 miljoner unika besökare på hemsidan.

Annons