6-årige Milton är Sveriges yngsta e-handlare

Säljer sina gamla leksaker i en Facebook Shop.

Det är aldrig för tidigt att bli e-handlare. Det vet 6-åriga Milton Porsgaard från Västervik, som sedan i påskas driver en egen nätbutik via Facebook.

Ville bygga butik på tomten

Det började med att han ville ha råd med en ny byggsats av lego. Då kom han på att han skulle kunna sälja en del av sina gamla leksaker som han inte lekte med längre, för att få in pengar till nya. Således förklarade Milton Porsgaard för sin pappa att han ville bygga en träkoja på tomten.

Annons

- Men sen tyckte mamma och pappa att jag skulle göra det på datorn i stället, berättar han för Corren.se.

Är själv VD och produktionschef

Familjen kom gemensamt fram till att en webbutik skulle vara den bästa lösningen för ändamålet och satte upp en webbshop på Facebook, som fick namnet MPs Toys, efter Miltons initialer.

- Jag heter Milton. Jag är 6,5 år. Jag ville öppna en affär hemma och sälja mina leksaker men mina föräldrar sa att en affär på webben är bättre, står det i beskrivningen av webbshoppen.

Arbetsfördelningen för medarbetarna, det vill säga Milton och hans föräldrar, har resulterat i att Milton själv fått posterna som VD och produktionschef, medan hans mor och far sköter prissättning, varubeskrivning, ekonomi och logistik.

Ville ta fem miljoner för en hockeyklubba

Och prissättningen kan ibland orsaka interna diskussioner inom företaget.

- Du ville ju sälja en hockeyklubba för fem miljoner, det tyckte jag var lite saftigt, säger mamma Stina till Corren.

20 kronor och uppåt tar de nu för leksakerna och då flera leksaker redan blivit sålda har han nu tjänat ihop till det nya legot. Eventuella framtida inkomster kommer sannolikt att gå till ännu mer lego, tror Milton Porsgaard. Och kunderna verkar nöjda. Fem stjärnor har webbshoppen fått på Facebook.

Annons
Annons