740 e-handlare har sagt sitt: Här är sommarens vinnarbransch

Ger sin sommarprognos.

E-handeln har överlag gått som tåget under hela pandemin och den positiva trenden ser ut att fortsätta. Åtminstone om man ska tro e-handlarnas egna prognoser.

I en undersökning som Svea Ekonomi har gjort säger nämligen 8 av 10 att de tror att deras butiker kommer att uppleva en ökad försäljning i sommar. Totalt uppges 740 svenska företag ha svarat på "Sveas e-handelsindikator", som den heter.

Annons

Det är positivt att det finns en utbredd optimism bland e-handlarna trots att vi fortfarande befinner oss i pandemin. Allt pekar på att e-handeln kommer fortsätta att växa även kommande kvartal. Vi kan se att många av våra kunder nu förbereder sig för sommarförsäljningen. Till exempel genom säsongskampanjer samt genom att erbjuda både flexibla leveranser och betallösningar när många svenskar tillbringar mer tid på tillfällig ort, säger Emma Lindgren, expert på digital konsumtion på Svea, i ett pressmeddelande.

Hälften av de tillfrågade tror dessutom att försäljningen kommer att gå bättre i sommar jämfört med samma period 2020. Två av tre vittnar även om en tillväxt under de senaste månaderna, vilket man menar bådar gott inför resten av sommaren.

Allra bäst tror e-handlarna i undersökningen att det kommer att gå för branschen byggvaror & trädgård, följt av sport & fritid, livsmedel, kläder & skor samt heminredning i fallande ordning.

LÄS ÄVEN: Tusentals nya e-handlare - här är hetaste branscherna

Annons