90 000 söker efter Temu – näthandlaren rider på egen våg

Priset kan lyfta e-handlaren inför Black Friday.

I september berättade vi att e-handlaren Temu gått från noll till 25 000 besökare i Sverige. Det läskiga var tillväxttakten och vi vet att Temu spenderar stora summor på Google samtidigt som man växer organiskt.

Nu berättar SEO-experten Jorge Castro att Temu, precis som han förutspått, är på raka vägen mot 100 000 besökare till jul. Enligt färska siffror från analystjänsten Semrush så ska Temu i Sverige just nu locka nära 80 000 besökare per månad.

Annons

Temu, temu, temu

Värt att nämna är att det är Temu självt som lockar in besökare.

Dock så försvinner majoriteten av trafiken när man exkluderar sökordet "temu" från sökordslistan. Det vill säga temu, temu sweden, temu sverige och vad är temu har nästan tillsammans närmare 90 000 google-sökningar per månad, enligt Semrush estimeringar, berättar Jorge Castro, från byrån Growth Marketing, för Ehandel.

Just nu sägs företaget ha 2 100 sökord på Googles topp 10.

Av de sökorden som temu har på googles topp 10-lista är endast 34 stycken på topp 3. Av dessa 34 sökord härleds nästan allt till varumärkessökord inom temu.

“Penis sleeve till tecknade tjejer”

Temu rider uppenbarligen på sin egen hajp-våg. Men vad plockar de mer upp för sökningar?

Tittar man på sökorden i position 4 till 6 så finns det strax över 300 sökord, allt från penis sleeve och tecknade tjejer till coola tatueringar. Plats 7 till 10 genererar dock det mesta av sökorden cirka 1 800 stycken och där finns alla möjliga sökord från sminklåda till lösögonfransförlängning. Dessa genererar knappast någon trafik men enligt min expertis så kommer många av dessa sökord snart att börja klättra och det med hjälp av sökintentionen, prisfrågan är viktig på många av orden.

Annons