90 procent av skönhetsvaror billigare på nätet än i taxfree

Men 38 procent av svenskarna är osäkra.

När sommarens resor närmar sig med stormsteg är det kanske många som ser fram emot att köpa på sig skönhetsprodukter och parfym i taxfree-butiken på flygplatsen. För det är ju bra att passa på när det är billigt. Fast är det så billigt med taxfree egentligen?

Nej, inte nödvändigtvis. Enligt en ny undersökning från Prisjakt är nio av tio skönhetsvaror billigare på nätet än i taxfree. I snitt kan det enligt prisjämförelsesajten skilja över 17 procent mellan vad man får betala i e-handeln och på flygplatsen.

Annons

55 av 63 varor billigare

Totalt har 63 skönhetsvaror jämförts, och 55 av dem var enligt Prisjakt billigare att klicka hem framför datorn. Den som däremot är ute efter en bodylotion gör klokt i att vänta till avresedatumet - fyra av fem body lotions var nämligen billigare på flygplatsen.

- Jämförelsen visar att det är mer komplext än man kan tro att göra fynd på taxfree, även om bra deals absolut finns där. För att vara säker på att få tag på marknadens bästa pris bör man därför alltid prisjämföra innan man handlar, tipsar Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

18% såg taxfree som billigare än e-handel

Prisjakt hänvisar också till en Sifo-undersökning som visar att många svenskar är osäkra på hur mycket, om något alls, man tjänar på taxfree-shopping. 36 procent trodde enligt undersökningen att taxfree är billigare än andra fysiska butiker men när man jämför taxfree med e-handel är samma siffra endast 18 procent.

Folk i allmänhet verkar alltså ha uppfattningen att skönhetsvaror är billigare på nätet än i fysisk butik. 38 procent var dock osäkra på vad som var billigast av e-handel och taxfree.

Sifoundersökningen genomfördes i juni 2017 och bygger på 1080 intervjuer.

Annons