Adlibris inför samma dag-leveranser genom ny app

Den som beställer före klockan 11 på förmiddagen ska kunna få leveransen samma dag.

Supersnabba leveranser, i vissa fall så snabbt som samma dag, ska nu bli möjligt för den som handlar av Sveriges största nätbokhandel, Adlibris.

24 städer får expressleveranser

Genom den nya appen Adlibris Express ska kunder i 24 städer runt om i Sverige nu kunna få utvalda varor levererade samma dag, om de beställer före klockan 11 på förmiddagen. Bland raden av städer vars invånare kan ta del av tjänsten återfinns bland annat Stockholm, Uppsala och Linköping. Men även de orter som inte omfattas av expressleveranserna ska få en rejäl förkortning av leveranstiden - där ska paketen nämligen kunna komma fram dagen efter.

Annons

- Adlibris Express är ett sätt för oss att på ett enkelt sätt visa kunderna det vi kan leverera riktigt snabbt och leverera direkt hem till dörren, säger Cajsa Malm, chef för affärsområdet Adlibris Next, som utvecklat appen, i ett pressmeddelande.

Tar hjälp av Best

Till sin hjälp för att snabba på logistiken tar Adlibris Best transport, som även hjälpt flera andra företag med att kunna erbjuda liknande tjänster till sina kunder.

Adlibris hoppas nu kunna ta upp kampen med de fysiska butikerna och få fler kunder som vill ha sina böcker snabbt att välja företagets e-handel.

- Med Adlibris Express vill vi fånga upp köp som tidigare gjorts i fysiska butiker, när det är viktigt för kunden att få boken snabbt och samtidigt till ett konkurrenskraftigt pris. Det kan vara till exempel för den som ska köpa kurslitteratur eller en present, därför är vi extra glada över att ha kunnat lansera appen i god tid före julhandeln, fortsätter Cajsa Malm.

Erbjudandet om hemleverans finns även tillgängligt på Adlibris sajt, där väljer kunderna leveranssätt när de kommer till kassan. Appen finns än så länge tillgänglig för Iphone-telefoner.

Annons