Adlibris löfte: Beställning den 22:a och leverans den 23:e

Inga problem att beställa julklapparna så sent som två dagar före julafton, enligt Adlibris VD.

Den som har tänkt beställa hem en bok eller två för att ge bort i julklapp behöver inte tänka på att vara ute i speciellt god tid. Adlibris lovar nämligen sina kunder att paketet är framme till den 23:e även om man inte lägger sin beställning förrän dagen innan.

- Ja, men det går ju. Bara man beställer innan klockan 15 den 22:a december, säger Johan Kleberg, VD på Adlibris.

Annons

Det låter som väldigt kort tid innan, finns det inte risk att något går fel?

- Nej, sett från vårt perspektiv klarar vi det. Sen finns det förstås alltid en liten risk att fraktleverantören inte lyckas leverera i tid, men den risken finns ju alltid.

"Tror att många inte vet att det går"

För att ta del av Adlibris sista minuten-beställningar före jul måste man som kund alltså lägga sin beställning senast klockan 15.00 den 22:a december. Dessutom måste man välja det snabba fraktalternativet som kostar 25 kronor. Andra år har den sista veckan före jul varit något svagare för Adlibris som oftast har sin ordertopp tidigare i december.

- Jag tror att många inte vet om att det går att handla julklapparna på nätet så pass sent i december och det är en utmaning för hela e-handelsbranschen att lära kunderna det, säger Johan Kleberg.

Johan Kleberg känner sig trygg med att även de sena julbeställningarna kommer att nå sina mottagare utan problem. Och skulle något mot förmodan gå snett och kunden står utan sin tänkta julklapp kommer Adlibris att lösa det, lovar han.

- Om det skulle hända kommer vi givetvis att ta ta hand om kunderna på bästa sätt. Vi hanterar alltid det på individuell nivå om en kund skulle bli missnöjd.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!