Adlibris snabbar på sina bokleveranser

Adlibris har nu ett lager även i Finland för att kunna skicka ut sina böcker snabbare.

Nätbokhandeln Adlibris breddade nyligen utbudet ifrån att endast ha sålt böcker till att även sälja relaterade produkter. Nu lägger bokjätten även krut på logistiken som ska förbättras i vårt grannland Finland.

Adlibris har sitt centrallager i Morgongåva i Sverige och därifrån har även leveranserna till Finland skett fram till nu.

Annons
Annons

Ett samarbete har nyligen inletts med finska Porvoon Kirjakeskus som erbjuder lager-, distributions- och beställningstjänster till bland annat förlag, bibliotek, bokhandlare och skolor.

- Vi gör stora investeringar i bokmarknaden och i vår nätbutik i Finland. I och med den nya logistiklösningen kan vi agera mer lokalt samt erbjuda våra kunder avsevärt snabbare leveranser på ett miljövänligt sätt, säger Johan Kleberg, VD för Adlibriskoncernen.

Hos det finska logistikföretaget kommer man nu ha 500 kvadratmeter för lager och packning. Adlibris ska sysselsätta omkring 10-30 personer i Borgå, Finland, där det nya lagret ligger.

Snabbhet är förstås något kunderna uppskattar även om vissa undersökningar inte sätter det som prioritet nummer ett hos kunderna. Adlibris nya logistiklösning kommer i alla fall göra det möjligt för finska kunder att få sina böcker dagen efter, om order läggs före 16:00. Det till största delen av Finland och man jobbar för att förbättra detta ytterligare.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!