Åhlens öppnar e-handel i början av 2016

Företaget stänger alla butiker i Norge för att förstärka varuhusen i Sverige med möjlighet att handla via nätet.

Enligt Monica Hultgren, presskontakt på Åhlens, har förberedelserna för den nya nätbutiken pågått en tid och snart är det dags för lansering.

Monica Hultgren- Vi kommer att öppna en e-handel i början av nästa år. Vi vill inte riktigt berätta mer om det just nu men vi kommer att återkomma längre fram. Det jag kan säga är att vi är i slutskedet av att utveckla sajten, så det är jättespännande.

Annons

Åhléns berättade i går att företaget trots stabila resultat planerar att stänga alla butiker i Norge och i samband med det göra nya satsningar i Sverige, både i form av nya varuhus och en ny e-handelssajt.

- I Norge har vi bara sålt hemsortiment och vi har valt att satsa på det som är vår kärnverksamhet. Vi är Sveriges enda varuhuskedja. Nu vill vi göra våra varuhus starkare och satsa på att vara omnikanal. Vi vill finnas till för alla våra kunder och ser sajten som ett komplement till vår verksamhet under dygnets alla timmar, säger Monica Hultgren.

Kommer även norska kunder att kunna shoppa via er e-handel?

 - Jag ser det som att den mest kommer att rikta sig till svenska kunder, i alla fall inledningsvis.

I samband med nedläggningen i Norge försvinner ett antal av företagets tjänster i grannlandet. Enligt Monica Hultgren kommer dock tappet till viss del att mötas upp med nyanställningar i Sverige.

 - Ja, det kommer ju att behövas ny personal för att arbeta med e-handeln och vi öppnar flera nya varuhus som också behöver personal, säger Monica Hultgren.

Foto: Åhlens

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!