Alibaba klarade sig undan den ökända piratlistan

Den kinesiska marknadsplatsen Taobao slipper att återigen hamna på den amerikanska regeringens lista över sajter som säljer förfalskade produkter, åtminstone för tillfället.

I oktober meddelade Office of the U.S. Trade Representative, USTR, att Alibabas marknadsplats Taobao åter riskerade att hamna på den amerikanska regeringens lista "notorious markets". En lista över sajter som underlättar försäljningen av förfalskade varor och objekt där rättigheterna tillhör amerikanska varumärken.

Det då man ansåg att den kinesiska marknadsplatsen upprepade gånger kränkt upphovsrätten. Sedan dess har Alibaba gjort sitt yttersta för att undvika att svartlistas och nu står det klart att man klarar sig undan, rapporterar Reuters.

Annons

– Varumärkesförfalskning är ett problem alla globala e-handelsföretag står inför och vi gör allt vi kan för att ta itu med problemet och bekämpa det. Vi kommer fortsätta att arbeta med varumärken, regeringar och våra säljare för att upprätthålla integriteten på våra marknadsplatser, säger en talesperson för Alibaba.

Kommer att övervaka Alibaba

Både Alibaba.com och Tabao har tidigare varit svartlistade av den amerikanska regeringen. Alibaba avlägsnades 2011 och Taobao under 2012 och e-handelsjätten har sedan dess jobbat hårt för att få bort förfalskningar och piratkopior från sina sajter.

USTR säger dock att det är oklart vilken effekt åtgärderna haft och att man under det kommande året kommer att fortsätta övervaka Alibabas sajter för att se om Alibabas ansträngningar för att komma rätta med problemet är tillräckliga.

 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!