Alibaba nyrekryterar inför global expansion

För att behålla sin tillväxt måste Alibaba nå utanför Kinas gränser och man anställer nu en tidigare roddmästare ifrån Goldman Sachs som ska leda satsningen.

E-handelsjätten Alibaba meddelar att man anställt Michael Evans som i många år jobbat för investmentbanken Goldman Sachs.

Evans har bland annat varit ansvarig för investmentbankens Asien-verksamhet och ska vara väl bevandrad i den kinesiska marknaden. Han har även haft en plats i Alibabas styrelse sedan 2014.

Annons

Michael Evans ska nu överse e-handelsföretagets internationella expansion. Alibaba meddelar att man efter flera år av att ha fokuserat på den inhemska produkten nu ska satsa mer på e-handeln över gränserna.

Viktigt för tillväxten

Reuters noterar att Evans inte har någon direkt erfarenhet av e-handel men att han ska vara betrodd av ledningen och Alibabas grundare Jack Ma.

En internationell expansion av Alibaba där man kopplar ihop kinesiska konsumenter med varumärken i väst sägs vara ett viktigt recept för att behålla starka tillväxtsiffror.

- Evans kommer utnyttja Alibabas ledande e-handelsplattformar med direkt tillgång till 350 miljoner kinesiska konsumenter för att driva ökade nivåer av gränsöverskridande handel mellan Kina och världen, meddelar Alibaba.

Inte lika viktigt för Alibaba är förmodligen det faktum att Michael Evans även vunnit en guldmedjal i rodd, under de olympiska spelen 1984.

Annons