Alibaba tvingas skjuta på sin börsnotering

Det kinesiska e-handelsföretaget Alibaba skjuter fram sin planerade börsnotering till september. Tidigare datum som nämnts för noteringen har bland annat varit i slutet av juni och i början av augusti, men då vissa viktiga frågor fortfarande är olösta flyttar man nu fram den.

Efter en hel del rykten ansökte Alibaba i maj om en börsnotering i USA, en notering som mycket väl kan bli den största hittills i sitt slag i landet.

Det har tidigare rapporterats att Alibaba siktade på en börsnotering i slutet av juli eller i början av augusti men nu ser det ut som att världens största e-handlare, i alla fall enligt egen utsago, får vänta lite till.

Annons

September nästa

Anledningen till förseningen är att Alibaba uppges behöva mer tid för att ta hand om en rad olika frågor, som en genomgång från finansinspektionen SEC, bestämma prissättningen av aktien och slutföra presentationsplanerna för en roadshow.

Enligt nya uppgifter väntas e-handelsjätten nu prissätta aktien någon gång efter Labor Day som i USA firas den första måndagen i september.

Källa: Dagens Industri

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!