Search
Close this search box.
ANNONS

Alibaba vill att du ska betala med ett leende

Alibaba vill att du ska betala med ett leende
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Den mobila handeln vรคxer och flera aktรถrer jobbar fรถr fullt med att ta fram smidiga lรถsningar fรถr att betala med mobilen, bรฅde pรฅ nรคtet och i riktiga livet. Sรฅ รคven Alibaba och e-handelsjรคtten har nu tagit fram en ny teknik som gรถr att anvรคndaren kan verifiera kรถpet med ansiktsigenkรคnning.

ANNONS

Medan Apple och en rad andra konkurrenter jobbar fรถr fullt med biometrisk autentisering sรฅ att mobila anvรคndare ska slippa lรถsenordskrรฅngel i framtiden, ofta med hjรคlp av fingeravtryck, har Alibaba รถgonen pรฅ ansiktsigenkรคnning.

Under en IT-mรคssa i helgen ska nรคmligen Alibabas grundare, Jack Ma, ha visat upp en ny teknik som gรถr att anvรคndare sรถmlรถst ska kunna scanna av sitt ansikte med hjรคlp av en smartphone, fรถr att verifiera sina mobila betalningar.

Global expansion

Tekniken som man kallar, Smile to Pay, utvecklas av Alibabas dotterbolag Ant Financial Services Group, รคr fortfarande i beta men tanken รคr att den ska anvรคndas fรถr Alibabas betaltjรคnst Alipay. Bรฅde i mobilen och pรฅ nรคtet.

ร„n sรฅ lรคnge har man ingen tidsram fรถr nรคr en lansering kan ske men efter en utrullning pรฅ den kinesiska marknaden finns planer pรฅ en global expansion. Namnet till trots ska det dock inte krรคvas att anvรคndaren ler fรถr att verifiera betalningen.

โ€“ Tanken รคr att folk ofta glรถmmer lรถsenord, men du kan inte glรถmma ditt ansikte, sรคger Miranda Shek, talesperson fรถr Alibaba och Ant Financial.

Dela artikeln: