Alibabas betalföretag tar in 4,5 miljarder dollar

Alibabas betalföretag Ant Financial ska ha slagit alla tidigare rekord när det kommer till stora investeringar i nätbaserade bolag.

Alibabas betalföretag Ant Financial, som bland annat tillhandahåller betaltjänsten AliPay, meddelar att företaget har samlat in motsvarande 4,5 miljarder amerikanska dollar. Enligt företaget är det den största enskilda investeringen som gjorts i ett Internetbaserat bolag, rapporterar The Indian Express.

Värderat till 60 miljarder dollar 

Investerarna inkluderar China Construction Bank, och pengarna är tänkta att användas bland annat till att expandera på den kinesiska landsbygden, vilket går hand i hand med de mål som Alibaba tidigare presenterat för 2016.

Annons

- Det kapital vi fick in i vår serie B-runda innebär att vi kan investera i infrastruktur, som molntjänster och riskkontroll, vilket stödjer vår långsiktiga tillväxt på landsbygden och internationella marknader, säger Eric Jing, president of Ant Financial.

Utöver Alipay, som uppges ha 80 procent av den kinesiska marknaden på sitt område, består Ant Financial av en onlinebank och en investerarplattform. Ant Financial är efter rekordinvesteringen värderat till 60 miljarder amerikanska dollar.

Annons