Allt fler lägger drömhuset i kundvagnen

Varför skulle man inte kunna köpa sin drömvilla på nätet precis som man handlar allt annat? En svensk hustillverkare har nu sålt flera villor online.

I mitten av 2014 lanserades A-hus Online, en nätbutik där man helt enkelt kan köpa ett helt nytt hus. Du designar ditt hus på A-husonline.se och får ett pris direkt på vad det kommer att kosta.

Bara en månad efter lanseringen av A-hus Online meddelade företaget bakom att man sålt ett färdigt hus. Familjen Hagman hade tagit till nätet för att designa och köpa sitt hus hemma från soffan.

Annons
Annons

När köpet var slutfört berättar A-hus att familjen delade ritningarna på Instagram under rubriken "fetaste shoppingen på nätet någonsin". I somras flyttade man in i det nätköpta huset och Margareta Hagman beskriver upplevelsen som positiv.

- Vi konfigurerade fram och tillbaka tills vi kände att det var vårt hus. Sedan tryckte vi på knappen och nu bor vi här! Vi handlar en hel del på nätet och självklart går det inte att jämföra att bygga och köpa hus med att köpa kläder på nätet, men vi kände oss trygga genom hela processen och självklart är det kul att vara först ut i landet med att ha designat och beställt sitt hus online, säger Margareta Hagman.

10 hus har sålts på nätet

A-hus ska vara en av Sveriges äldsta hustillverkare och har byggt många hus sedan starten 1947. Företaget ska bygga runt 300 villor om året och säljer närmare 400 hus varje år.


Margaretas nätköpta hus

Nätet är långt ifrån huvudkanalen för A-hus men e-handeln fungerar både som marknadsföring och försäljningskanal. Totalt har man sålt 10 hus via nätet sedan lanseringen 2014. Men 30 000 hus har designats på sajten av 120 000 unika besökare.

- Vår ambition är att vara den småhustillverkare som utvecklar villamarknaden och med A-hus Online är vi först ut om att kunna erbjuda svensken att köpa hus på nätet, säger Susanne Ström, marknadschef på A-hus.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!