Amazon bygger ett tredje lager i Kalifornien

E-handelsjätten Amazon har planer på att bygga en tredje distributionscentral i Kalifornien för att kunna erbjuda snabbare leveranser. Anläggningen väntas bli 300 000 kvadratmeter stor och kommer att sysselsätta flera hundra anställda.

I oktober förra året öppnade Amazon upp en ny distributionscentral i San Bernardino, Kalifornien och snart är det dags för ytterligare ett i Patterson. Nu tillkännager Amazon att man planerar öppna ett tredje lager i samma delstat.

Något datum för när det ska stå klart finns inte, men enligt e-handelsjätten ska den nya distributionscentralen i Tracy, öster om San Fransisco sysselsätta fler än 500 heltidsanställda.

Annons

– Vi är tacksamma över att vara en del av Kaliforniens näringsliv, och att vi kan sysselsätta så många hårt arbetande och duktiga Kaliforniabor. Vi är glada över att kunna växa ytterligare i staten, säger Mike Roth, vice vd för Amazons nordamerikanska verksamhet.

Ny skattelag och snabbare leveranser

Anläggningen i Tracy ska bli drygt 90 000 kvadratmeter stor och kommer enligt Michael Ammann, vd för San Joaquin Partnership bli ett imponerande bygge.

– Det här kommer att bli en ”state-of-the-art” anläggning. Det kommer inte bara att vara ett fåtal personer med truckar i ett lager. Det kommer att bli en mycket sofistikerad anläggning.

Att Amazon bygger allt fler distributionscentraler runt om i USA, och särskilt i Kaliforniaområdet har en hel del att göra med den nya skattelagen som tvingar e-handlare att lägga på moms i flera delstater.

Tidigare har Amazon placerat sina centraler i avsides stater med låga kostnader. Men i och med den nya skattelagen så kan de i stället placera sina centraler i de största storstadsregionerna i landet.

Något som ger e-handelsjätten ytterligare fördelar. Allt fler e-handlare erbjuder snabba leveranser som försäljningsargument. Vissa så snabbt som samma dag kunden beställer och Amazon vill nog gärna ge dem en match.

Källor: Internet Retailer, Businessweek

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!