Amazon expanderar med dagligvaror i Storbritannien

E-handelsjätten utökar sin supersnabba leveranstjänst Prime Now i Birmingham och London med frysta och kylda livsmedel.

I slutet av 2014 rullade Amazon ut Prime Now på Manhattan, en tjänst som gör det möjligt för Amazons Prime-medlemmar att få hem sina varor inom en timme. Sedan dess har man utökat med en handfull städer i USA samt London och nyligen Birmingham i Storbritannien.

Nu är det dags att krydda utbudet i Storbritannien meddelar den brittiska tidningen The Guardian. Något som innebär att det nu även går att få hem ett 60-tal frysta och kylda dagligvaror via Prime Now, som till exempel glass och pizza. Först ut är Birmingham och under oktober är det dags för ett antal utvalda postnummer i London.

Annons

Amazon Fresh kan stå på tur

Satsningen kan mycket väl vara ytterligare ett steg närmare en fullskalig satsning på utkörning av dagligvaror. Det ryktas friskt om att Amazon vill expandera sin leveranstjänst, Amazon Fresh, utanför USA och e-handelsjätten har även tagit över en lokal i Surrey strax utanför London.

En lokal som tidigare ägts av matjätten Tesco och som använts för distribution av dagligvaror i London-området. Amazon vill inte kommentera om lokalen är en del av en eventuell lansering av Amazon Fresh i Storbritannien men e-handlaren ska enligt oberoende källor ha pratat med flera stora matproducenter i landet.

Annons