Search
Close this search box.
ANNONS

Amazon expanderar med dagligvaror i Storbritannien

Amazon expanderar med dagligvaror i Storbritannien
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

E-handelsjรคtten utรถkar sin supersnabba leveranstjรคnst Prime Now i Birmingham och London med frysta och kylda livsmedel.

ANNONS

I slutet av 2014 rullade Amazon ut Prime Now pรฅ Manhattan, en tjรคnst som gรถr det mรถjligt fรถr Amazons Prime-medlemmar att fรฅ hem sina varor inom en timme. Sedan dess har man utรถkat med en handfull stรคderย i USA samt Londonย och nyligen Birminghamย i Storbritannien.

Nu รคr det dags att krydda utbudet i Storbritannien meddelar den brittiska tidningen The Guardian. Nรฅgot som innebรคr att det nu รคven gรฅr att fรฅ hem ett 60-tal frysta och kylda dagligvaror via Prime Now, som till exempel glass och pizza. Fรถrst ut รคr Birmingham och under oktober รคr det dags fรถr ett antal utvalda postnummer i London.

Amazon Fresh kan stรฅ pรฅ tur

Satsningen kan mycket vรคl vara ytterligare ett steg nรคrmare en fullskalig satsning pรฅ utkรถrning av dagligvaror. Det ryktas friskt om att Amazon vill expandera sin leveranstjรคnst, Amazon Fresh, utanfรถr USAย och e-handelsjรคtten har รคven tagit รถver en lokal i Surrey strax utanfรถr London.

En lokal som tidigare รคgts av matjรคtten Tesco och som anvรคnts fรถr distribution av dagligvaror i London-omrรฅdet. Amazon vill inte kommentera om lokalen รคr en del av en eventuell lansering av Amazon Fresh i Storbritannien men e-handlarenย ska enligt oberoende kรคllor ha pratat med flera stora matproducenter i landet.

Dela artikeln: