Amazon ger bort miljontals dollar i sin nya valuta

Amazon har lanserat sin egna virtuella valuta, Amazon Coins. De nya mynten kan användas i Amazon Appstore, och för att få snurr på den nya valutan ger e-handelsgiganten nu bort mynt värda tiotals miljoner dollar.

Tidigare i år berättade vi om hur Amazon planerade att släppa sin egna virtuella valuta. Nu har det skett och med den kan deras kunder nu bland annat betala för appar i Amazon App Store för Android.

Först ut att få ta del av den nya valutan som heter Amazon Coins är deras amerikanska Kindle Fire-kunder. E-handelsgiganten ska tydligen ge bort 500 mynt till ett värde av fem dollar till var och en av dessa. Totalt ska det röra sig om tiotals miljoner dollar som nu ges bort enligt Amazon själva.

Annons

Coins på Amazon.com

För att få ytterligare snurr på den nya valutan så erbjuder Amazon just nu även en rabatt på upp till tio procent till de som omvandlar sina surt förvärvade dollar till Amazon Coins. Den nya valutan presenteras främst som ett nytt sätt för app- och spelutvecklare att tjäna pengar på sina alster till Amazons Kindle Fire.

Men om den även kommer att kunna användas inom andra områden på deras plattformar och för inköp på Amazon.com återstår att se.

– Vi kommer fortsätta att lägga till fler sätt att tjäna, och spendera mynt på ett bredare utbud av innehåll och aktiviteter. I dag är dag ett för våra nya mynt, säger Mike George, vd för appar och spel på Amazon.

Källa: Press

Annons