Amazon gör lagerarbetet till ett datorspel – bokstavligen

Har rullats ut till 5 distributionscentraler.

E-handelsjätten Amazon har ett nytt knep för att göra arbetet på företagets distributionscentraler lite mer stimulerande. De senaste åren har rapporterna haglat om dåliga förhållanden på e-handlarens lager. Företagets senaste knep för att göra det ofta repetetiva arbetet med att plocka order lite roligare är gamification, det vill säga att göra arbetet till ett spel.

Duellerar som drakar

Flera medier rapporterar om nyheten, som kommer ifrån Jeff Bezos tidning Washington Post. Amazon har helt enkelt utvecklat flera spel som kan kopplas ihop med själva lagerarbetet. De anställda får någon typ av avatar i spelet och kan sedan samla poäng genom att genomföra arbetsuppgifter, som att exempelvis plocka varor.

Annons
Annons

Tidningen Fast Company verkar vara den enda som lyckats få en bild av ett av dessa lagerspel, kallat Dragon Duel. På Fast Companys bild kan man se att två anställda duellerar som drakar i ett datorspel. På skärmen kan man även se en topplista över de bästa spelarna (anställda). Det ska finnas flera typer av Amazon-spel med namn som MissionRacer, PicksInSpace och CastleCrafter.

Sägs vara positivt

Rapporterna ställer sig förstås frågande om detta är något bra eller dåligt för arbetarna. Enligt Washington Post ska de anställda dock varit positiva till spelen. Det ska även finnas möjlighet att spela solo för de som inte vill utmana någon annan, eller att inte alls vara med i spelandet.

Enligt uppgifterna har Amazon i dagsläget rullat ut spelen i fem stycken av sina distributionscentraler i USA och Storbritannien. Det första spelet lanserades i slutet av 2017, så tilltaget är relativt nytt för e-handelsjätten.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!