Amazon har osålda lurar värda 83 miljoner dollar

Amazons smartphone har inte blivit den succé man hoppats på och e-handelsjätten sitter nu på ett rejält lager av Fire Phones som inte kunderna verkar överdrivet intresserade av. Något som tvingade Amazon till rejäla nedskrivningar under årets tredje kvartal.

Amazon släppte nyligen sin rapport för årets tredje kvartal, och det var ingen upplyftande läsning. E-handelsjätten gjorde en nettoförlust på 437 miljoner dollar, en dramatisk ökning sedan förra årets förlust på 41 miljoner dollar.

Amazon hade dock flaggat för en imponerande samling röda siffror på sista raden. Bland annat på grund av stora investeringar inom marknadsföring, teknologi och logistik. Men den nyligen lanserade Amazon Fire Phone ska tydligen också ha varit en bidragande orsak.

Annons
Annons

Röda siffror till jul

Amazon lanserade sin första smartphone i somras, men enligt rykten i amerikansk affärspress under hösten, har kunderna har inte varit helt sålda på e-handelsjättens telefon och shoppingmaskin.

Amazon ska därför nu sitta på smarta telefoner till ett värde av 83 miljoner dollar och under årets tredje kvartal ska man ha gjort nedskrivningar på 170 miljoner dollar på grund av Fire Phone och leverantörskostnader.

Och om investerare var missnöjda med årets tredje kvartal väntar inga juliga nyheter. Även om Amazon spår en försäljning på 27,3-30,3 miljarder dollar under det fjärde kvartalet, räknar man med att göra en förlust (operating loss) på mellan 430-570 miljoner dollar under perioden.

Källa: Arstechnica

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!