Amazon i hetluften kring farliga eladapters till barn

Efter brinnande hoverboards drar Amazon nu tillbaka farliga strömadapters för flera av sina produkter.

Den senaste tiden har Amazon haft en hel del problem med produkter som visat sig vara farliga. Segway-inspirerade "balance scooters" eller "hoverboards" visade sig fatta eld i flera uppmärksammade videor på nätet.

Amazon agerade dock snabbt och slutade sälja dem. De erbjöd sedan full återbetalning till alla som köpt en av de balanserande tvåhjulingarna.

Annons

Nu är Amazon i blåsväder igen då de återkallat flera strömadapters till sina egna produkter. Amazon säljer som vi vet flera olika Kindle-läsare och surfplattor, som de tillverkar själva.

En riktar sig till barn

I Storbritannien varnar Amazon nu för att surfplattor som sålts där kan ge användarna elchocker via strömadapatern som kopplas in i väggen. Det som fått folk att lyfta på ögonbrynen lite extra är att en av plattorna är riktad till barn, Fire Kids Edition.

E-handelsjätten ber nu alla med berörda produkter att de istället laddar plattorna via en dator och beställer en ny, gratis, ersättningsadapter via Amazons brittiska sida.

- Vi har fastställt att, i sällsynta fall, när strömadaptern som medföljer de brittiska surfplattorna Fire 7" och Fire Kids Edition 7" dras ur vägguttaget, kan adapterenheten lossna och skapa en risk för elektriska stötar, säger Amazon i ett uttalande.

Produkterna med farliga adapters har sålts sedan september 2015 i Storbritannien och Irland.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!