Amazon kan snart få sin första fysiska butik

E-handelsjätten Amazon ryktas nu vara nära att öppna en fysisk butik i Kalifornien.

Vår kära e-handelsjätte Amazon har den senaste tiden lekt allt mer i den fysiska världen. Många trodde de skulle öppna en butik på Manhattan vilket visade sig vara ett minilager för snabba leveranser. De har dock slagit upp ett eget utlämningsställe på ett campus i USA.

Analytiker tror även att vi framöver kommer få se mer av en fysisk närvaro ifrån e-handelsjätten. Än så länge har dock en vanlig butik lyst med sin frånvaro. E-handelsjätten experimenterar istället med nya handelskoncept i den köttsliga världen. Nu sägs en stor fysisk satsning på dagligvaruhandeln ligga nära till hands.

Annons

Enligt en ny rapport har Amazon nämligen skrivit på ett hyresavtal, via ett annat bolag, gällande en detaljhandelslokal i Sunnyvale i Kalifornien.

Lokalen som bara är på strax över 1000 kvadratmeter ska dock inte börja kränga Amazons hela utbud. Satsningen sägs vara en del av AmazonFresh, nätjättens dagligvaruhandel.

Ett populärt leveransalternativ för nätmat

Åtta stycken drive-up platser för bilar ska vara planerade och det ska även finnas möjlighet att gå in i någon form av butik och göra en beställning. Det ska också gå att hämta upp sin beställning via cykel.

Upphämtningsplatser för dagligvaror är förstås inget nytt utan ett populärt alternativ i Storbritannien och en leveransmetod som även ICA experimenterar med i vårt avlånga land.

Amazon har sedan flera år tillbaka jobbat för att vinna kampen om våra dagliga matkassar. AmazonFresh har sakta men säkert expanderat i USA där man i flera städer nu kör ut matvaror direkt till dörren. Det ska dock vara tajta marginaler och det krävs stora volymer för att få det hela att gå runt. Att få kunderna själva att hämta upp sina nätbeställda matkassar lär förmodligen vara positivt för ekvationen.

I Sverige där ICA:s e-handelslösning nu sakta rullas ut sägs även upphämtningslösningar, som exempelvis drive-thru, av nätbeställda matkassar vara uppskattat av kunderna.

Annons