Amazon kör ut mat från matvagnar med Prime Now

Nu kan e-handelsjättens Prime-medlemmar beställa mat från lokala restauranger i Austin och Baltimore och få hem det gratis inom en timme.

Amazons supersnabba leveranstjänst Prime Now har under året brett ut sig i rask takt och finns idag tillgängligt i mer än 20 storstadsområden i USA. Man har även breddat sitt utbud och det går idag att få tag i färskvaror, bakverk och mat samt öl, vin och sprit på vissa håll.

Nu gör Amazon en rejäl satsning på matleveranser i Austin, Texas, via leveranstjänsten som endast är tillgänglig för de som är medlemmar i Amazon Prime. Något som innebär att Prime Now-kunder i Austin kan beställa mat från ett 60-tal lokala restauranger, via Amazons app, för gratis entimmesleverans. Det är dock möjligt att tjänsten får ett pris efter introduktionen.

Annons

Amazon kör även, något ironiskt, ut mat ifrån så kallade food trucks (rullande gatukök).

Baltimore först ut

Restaurangleveranserna via Prime Now är tillgängligt i ett 15-tal postnummer, i och runt downtown Austin, och man planerar att lägga till ytterligare restauranger under de kommande veckorna. Detta är den andra lanseringen på kort tid för Amazon när det gäller leveranser från lokala restauranger.

I början av december sjösattes en liknande satsning i Baltimore. Precis som i Austin har man även i Baltimore ett 60-tal anslutna restauranger med på tåget från start.

Annons