Amazon lanserar avdelning för lokala weekendresor

Amazon gör en satsning på resor genom att lansera Amazon Destinations. En ny avdelning som hjälper kunder att boka resor inom ett köravstånd från sina hem.

Amazon är inte främmande för att lansera nya avdelningar och kategorier på sin e-handelsplattform. En i raden av dessa är Amazon Local, e-handelsjättens uppgradering av lokala e-handel med tjänster.

Nu har man lanserat ytterligare en med lokal förankring, Amazon Destinations, där fokus ligger på kortare semesterresor i närheten av storstadsområden som Seattle, New York och Los Angeles.

Annons
Annons

– Vi skapade Amazon Destinations för att lösa ett problem de flesta resenärer stöter på, att enkelt planera och boka en kort semesterresa. Mer än 40 procent av alla amerikanska inrikesresor är korta resor på 1-3 nätter, och många av dessa resor är inom en körbar sträcka, säger Tom Cook, PR-chef på Amazon.

Tips på sevärdheter

Förutom att det går att boka hotell hjälper sajten även de ressugna med att hitta sevärdheter och andra nöjen på de olika resmålen. Bland annat med hjälp av kartor, bilder, beskrivningar av destinationerna samt tips på restauranger och saker att göra.

– Resenärer har ofta svårt att planera lokala utflykter. Det är svårt att veta vart man ska ta vägen och processen är arbetskrävande. Något som gör att de ofta missar bra ställen, säger Tom Cook.

 

Källor: MashableTechCrunch

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!