Amazon lanserar en helt egen frakttjänst

Trött på fraktbolagen?

E-handelsjätten Amazon har länge ryktats vilja frakta sina varor helt själv. Hittills har de förlitat sig på fraktbolag som UPS och FedEx, i alla fall i USA, för leverans ut till kund. Företaget har dock doppat tårna allt mer i själva transporten och de har köpt båtar, flygplan och lastbilar. Nyligen började de även experimentera med att hämta upp tredjepartssäljares produkter för transport till Amazons eget lager.

Nu rapporterar dock Wall Street Journal att det är dags att helt enkelt äga hela kedjan själv. Shipping with Amazon ska den nya frakttjänsten komma att heta.

Annons

Snart lansering

Lanseringen är inte heller långt borta utan den ska ske ganska snart och förmodligen inom de kommande veckorna. Enligt uppgifter kan Los Angeles bli först ut att få ta del av Amazons alldeles egna frakttjänst. En expansion till fler amerikanska städer sägs sedan kunna ske under detta år.

Till en början kommer Amazon förstås att fokusera på den egna verksamheten och de tredjepartssäljare som säljer på e-handlarens marknadsplats, men planer finns även på att utöka detta. Enligt uppgifter kan Amazon alltså sikta på att bli ett fraktbolag som erbjuder sina tjänster till vilket företag som helst.

Annons