Amazon lanserar modern TV Shop med e-handel i Fire TV

TV-tittande Amazonkunder ska nu kunna e-handla från vardagsrummet.

Ehandel.se har tidigare berättat att Apple genomfört vissa satsningar som kan leda till att TV-tittare framöver kan e-handla framför TV:n. Nu följer Amazon efter i TV-spåret, men med en större modell som låter soffsittare handla direkt via TV-rutans annonser. 

Enligt tidningen Geekwire har Amazon nämligen lanserat en funktion som gör det möjligt för personer som äger en Fire TV, Amazons egen TV-box, att handla direkt via annonser på skärmen. 

Annons

Tre klick till kassan

Tv-tittaren får annonser av nya produkter visade i rutan. Genom att klicka på en annons kommer man vidare till en sida där de kan titta på fler bilder av produkten och dessutom ta del av kundomdömen innan de genomför själva köpet. Enligt The Verge, som har sammanfattat Geekwires information om Fire TV-försäljningen, ska köpet bara ta tre klick att genomföra.

Enligt The Verge är TV-försäljningen dock fortfarande begränsad. Det går inte att ta del av hela Amazons utbud och Amazon Prime Now är inte hopkopplad med tjänsten. Enligt Geekwire är nästa steg för Amazon att ge TV-tittaren möjlighet att handla produkter som han eller hon har sett i en film eller TV-serie.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!