Amazon lyfter med molnet för andra kvartalet i följd

E-handelsjätten går som tåget, mycket tack vare den positiva utvecklingen för bolagets molntjänst.

Natten till fredag passade Amazon på att släppa sin rapport för det tredje kvartalet, och det var siffror som gladde aktieägarna. Under perioden ökade försäljningen med 23,2 procent till 25,3 miljarder dollar, nästan 210 miljarder kronor.

Nätjätten visar samtidigt upp en vinst på 79 miljoner dollar, att jämföra med en förlust på 437 miljoner dollar för motsvarande period i fjol. Det här är andra kvartalet i följd som Amazon slår förväntningarna och kan visa upp fina vinstsiffror.

Annons

Kvartalsresultatet på 79 miljoner dollar var mer än dubbelt så mycket som analytikerna väntat sig och aktien rusade med drygt 10,5 procent i efterhandeln till nästan 564 dollar per aktie.

Nordamerika växer

Bakom vinstökningen låg bland annat den positiva utvecklingen för bolagets molntjänst som används av flera stora webbplatser i USA. Däribland Netflix, Reddit, LinkedIn och Pinterest.

Amazon Web Services har i dagsläget fler än en 1 miljon aktiva användare i 190 länder och intäkterna från molntjänsten ökade med mer än 78 procent till 2,1 miljarder dollar under det tredje kvartalet.

Samtidigt såg man en stark försäljningsökning i Nordamerika, Amazons största marknad. Under perioden ökade försäljningen med 28,3 procent till 15 miljarder dollar.

 

Annons