Amazon och förlagsjätte överens om E-bokpriser

Amazon har skrivit ett flerårigt avtal med bokförlagsjätten Simon & Schuster angående försäljningen av både trycka böcker och e-böcker. Nyheten kommer som en överraskning med tanke på dödläget mellan Amazon och Hachette, en annan stor förläggare, om priset på e-böcker.

Amazon har haft en långdragen kamp med bokförlaget Hachette angående e-bokpriser, och man ser inte ut att närma sig en lösning. Men det är inte det enda förlaget som Amazon diskuterat med den senaste tiden.

E-handelsjätten har även diskuterat prissättningen på e-böcker med Simon & Schuster, som rankas som det näst största bokförlaget i USA. Men här har man nu kommit fram till en lösning och de båda ska ha nått en överenskommelse angående framtida priser på både e- och tryckta böcker.

Annons

Fler förhandlingar att vänta

Förhandlingarna var över på tre veckor, två månader innan Amazons kontrakt löpte ut. Något som gör att man slipper samma dödläge som e-handlaren befinner sig i med Hachette, men även med Warner Home Video och Walt Disney Studios.

– Vi är väldigt nöjda med den här överenskommelsen eftersom den ger oss möjlighet att expandera vår verksamhet med Simon & Schuster och hjälpa författarna att nå en allt bredare publik. Viktigt är också att avtalet specifikt skapar ett ekonomiskt incitament för Simon & Schuster att leverera lägre priser för läsarna, säger en taleskvinna för Amazon.

Branschexperter tror nu att ytterligare förlag kommer att dras in i nya förhandlingar med Amazon. Det eftersom e-handelsjätten försöker sätta upp nya riktlinjer för e-bokmarknaden.Källa: Reuters, Mashable

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!