Amazon planerar storsatsning på supersnabba leveranser

Prime Now, Amazons leveranstjänst och app som levererar inom en timme, kommer från och med nästa månad att bli en del av Amazon.com.

Prime Now har sedan lanseringen på Manhattan i december 2014 expanderat till ett 20-tal amerikanska städer, men även till ett flertal städer i Storbritannien samt Milano i Italien och Tokyo, Japan.

Leveranstjänsten som erbjuder Prime-medlemmar gratis leverans inom två timmar, eller inom en timme om de är villiga att betala en extra slant för besväret, har dock bara funnits tillgänglig via en separat mobil-app. Något det nu ska bli ändring på.

Annons
Annons

Utökat med lokala leveranser

Enligt Bloomberg ska e-handelsjätten i maj baka in Prime Now på Amazon.com. Något som troligtvis kommer att utöka antalet kunder som använder sig av de snabba leveranserna markant då långt ifrån alla använder sig av den separata appen.

I vissa städer har Amazon även utökat Prime Now med leveranser från lokala restauranger och butiker. Något som innebär att man inte enbart säljer varor som man själva har på lager utan även färskvaror som mjölk, ägg och bakverk.

Amazons Prime-medlemskap, som bland annat erbjuder fri tvådagars-frakt och obegränsad streaming av film och musik för 99 dollar om året, har visat sig vara en kassako och antalet kunder som signar upp sig växer stadigt. Att e-handlaren försöker hitta nya sätt att locka ny medlemmar, och hålla befintliga nöjda, är inte så konstigt.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!