Amazon plockar in 2 500 nya lagerarbetare i USA

När företag söker lageranställda blir det sällan många spaltmeter i pressen. Men reglerna är lite annorlunda när det gäller Amazon, en av världens största e-handlare. Nu söker man ytterligare 2 500 heltidsarbetare på ett bräde.

Amazon fortsätter att anställa folk till sina distributionscentraler. I somras sökte e-handelsjätten inte mindre än 5 000 nya medarbetare till 17 av sina centraler i USA. Nu är det dags igen och den här gången rör det sig om 2 500 nya arbetstillfällen på sex av Amazons lager.

Totalt ska Amazon nu ha 40 000 heltidsanställda lagerarbetare i USA, en rejäl ökning från 20 000 förra året.

Annons

– Förra året heltidsanställde vi mer än 20 000 personer till våra distributionscentraler i USA, mer än hälften av dem började som säsongsanställda. I dag är vi glada över att kunna meddela att vi söker mer än 2 500 heltidsarbetare, säger Mike Roth, vice VD för Amazons verksamhet i Nordamerika.

Inga fackligt organiserade

Amazon har byggt distributionscentraler på löpande band de senaste åren, men hur många de är i dagsläget vill man inte riktigt svara på. En taleskvinna för nätjätten säger dock att det närmar sig ett 50-tal i USA, och i oktober 2013, hade man 89 stycken i drift världen över.

Amazon har hamnat i blåsväder för hur de behandlar anställda i sina distributionscentraler. I början av 2013 uppdagades det hur anställda i Tyskland vaktats av nazistvakter och behandlats som boskap.

I november var det dags igen när en brittisk reporter wallraffade som plockare på ett lager i Storbritannien. Han vittnade bland annat om låg lön och dåliga arbetsförhållanden. I USA verkar det dock vara bättre.

I jobbannonsen skriver Amazon att lönen är 30 procent högre än vid liknande traditionella jobb och att anställda, förutom en konkurrenskraftig lön, belönas med bonusar, olika förmåner och aktier från första dagen. Intressant är också att Amazon inte har några fackligt organiserade arbetare i USA.

 

Källa: Press, Internet Retailer

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!