Amazon satsar på bärbara enheter med ny butik

Igår lanserade Amazon en butik för bärbara enheter som smarta klockor, träningsarmband och kameror. Den nya trenden med allt smartare enheter som man bär runt halsen, armen eller på huvudet är något som nätjätten uppenbarligen tror på.

Med tanke på Amazons enorma utbud är det inte konstigt att nätjätten ibland skapar olika fönster in i butiken. De sorterar helt enkelt ut ett urval av deras utbud som de sedan exponerar med en egen "framsida" och portal. Det gäller ofta produkter som är extra heta eller som riktar sig till specifika målgrupper.

Senast i raden av dessa sektioner, eller butiker vilket Amazon kallar dem, är Amazon Wearable Technology som lanserades igår. På denna nya sida som även innehåller en hel del redaktionellt innehåll skall Amazons kunder hitta allt inom "wearables" eller bärbara enheter.

Annons

Den svenska livsloggaren Narrative är en av produkterna som lyfts på framsidan.

– Wearable teknik är en spännande kategori med snabb innovation och våra kunder kommer i allt större grad till Amazon för att handla och lära sig mer om dessa produkter, säger John Nemeth, chef för trådlös och mobil teknik hos Amazon.

Vill guida kunderna

Den senaste tillströmningen av nya enheter som smarta klockor, digitala träningsarmband och bärbara kameror skall ha gjort att allt fler intresserar sig för dessa enheter, något som Amazon nu hoppas kapitalisera på.

– Vi är mycket glada att kunna ge våra kunder en nätbutik med det bredaste utbudet och de bästa priserna vilket minskar osäkerheten inför att bestämma vilken bärbar enhet som fyller ens behov — oavsett om det är ett träningsarmband, en uppkopplad klocka eller att fånga nästa äventyr med en bärbar kamera, säger John Nemeth.

Den nya nätbutiken bjuder även på redaktionell e-handel med artiklar, köpguider och videor. Utbudet sägs även vara mycket stort med produkter ifrån Samsung, Jawbone och GoPro samt mindre varumärken som Basis, Misfit, Narrative och Bionym.

 

Källa: Press

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!