Amazon ska vara ett helvete för de som jobbar där

Efter att Amazons lager fått kritik för dåliga arbetsförhållanden målas nu en bild upp av att skrivbordsjobben kan vara minst lika hemska.

New York Times har granskat nätjätten Amazon och denna gång gäller det inte bara lagerverksamheten som flera gånger blivit kritiserad för dåliga förhållanden. Utan även skrivbordslandskapen hos Amazon sägs vara mycket pressade.

Det ska vara ett enormt fokus på att prestera hos Amazon och jobbet sägs komma före allt annat. De som inte presterarar tvingas ut ifrån företaget och det spelar ingen roll om det handlar om sjukdom eller någon som sörjer. Kulturen sägs vara stenhård och oförlåtande.

Annons
Annons

En tidigare anställd säger att han sett nästan alla på hans avdelning gråta någon gång. Ett uttalande som förstås inte sätter Amazons arbetsplats i speciellt bra ljus.

Samtidigt som media sprider New York Times artikel har det framkommit personliga reflektioner ifrån anställda där man inte håller med om bilden som tidningen målar upp.

Inte första gången

Det ska dock noteras att e-handelsjätten anställer över 150 000 tusen människor så det lär garanterat vara olika förutsättningar på olika arbetsplatser inom företaget.

Amazon har dock flera gånger tidigare fått kritik kring sina distributionscentraler där arbetare i princip liknats vid slavar. New York Times artikel är inte heller den första där företaget får kritik kring andra delar av verksamheten som inte involverar lagrena.

Den generella bilden som sprids är att Amazon är ett fantastiskt företag, så länge man inte jobbar där. Nätjätten sägs vilja klämma ur det allra bästa ur sin arbetare, både på golvet och högre upp i hierarkin, och har utarbetade och potentiellt icke humana metoder för att nå detta mål.

 

Du finner New York Times artikel här.
Här är två anställdas svar på artikeln.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!