Search
Close this search box.
ANNONS

Amazon tar en femtedel av den tyska E-handeln

Amazon tar en femtedel av den tyska E-handeln
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Under 2012 รถkade nรคthandeln i Tyskland med 27 procent till 27,6 miljarder euro. Samtidigt visar statistiken att Amazon har ett rejรคlt grepp om marknaden. Var femte euro gรฅr till den amerikanska e-handelsjรคtten.

ANNONS

Den tyska e-handeln รถkade rejรคlt under fรถrra รฅret. Enligt en rapport frรฅn BVH, motsvarigheten till svenska SDh, รถkade inkรถpen pรฅ nรคtet med 27 procent till 27,6 miljarder euro.

Den nรคmnda siffran ska inte inkludera fรถrsรคljning av flyg- och tรฅgbiljetter eller biljetter till semesterresor och kulturevenemang. Nรฅgot som skulle lรคgga till ytterligare 9,7 miljarder euro pรฅ summan.

Samtidigt har Amazon fรถr fรถrsta gรฅngen slรคppt fรถrsรคljningssiffror fรถr sina olika nationella marknader. Och den rapporten visar hur viktigt den tyska marknaden รคr fรถr Amazon, men ocksรฅ hur viktig Amazon รคr fรถr den tyska marknaden.

Stรถrst pรฅ marknaden

Under 2012 omsatte den globala e-handlaren 6,8 miljarder euro i tyskland. Det innebรคr enligt BVH att Amazon stรฅr fรถr nรคstan en femtedel av den tyska e-handelsmarknaden.

Amazon.de รคr dรคrmed det stรถrsta e-handlaren pรฅ den tyska marknaden, tรคtt fรถljt av det tyska postorderfรถretaget Otto som hade en omsรคttning pรฅ 6,6 miljarder kronor. Trea pรฅ listan och i en helt annan liga รคr The Weltbild Group med en omsรคttning pรฅ 1,59 miljarder euros.

Undersรถkningen visar ocksรฅ att klรคder รคr den populรคraste kategorin med en fรถrsรคljning pรฅ mer รคn 11 miljarder euro. Hemelektronik och bรถcker kommer pรฅ andra och tredje plats med en omsรคttning som uppgรฅr till 4 och 2,6 miljarder euro respektive.

Enligt BVH:s berรคkningar vรคntas den tyska e-handeln รถka till mer รคn 33 miljarder euro under 2013.

Kรคllor: e-commercefacts, FDIH, BVH

Dela artikeln: