Amazon tar sikte på Etsy med ny marknadsplats

E-handelsjätten ryktas jobba på en ny marknadsplats med handgjorda produkter och har redan bjudit in flera Etsy-försäljare.

Hantverksmeckat Etsy, som nyligen börsnoterats, ser ut att få konkurrens av självaste Amazon. E-handelsjätten ska nämligen ha planer på att lansera en ny marknadsplats för handgjorda varor och under den senaste veckan har flera Etsy-försäljare bjudits in av Amazon för att kika på den nya avdelningen.

Amazon har även bett de inbjudna att svara på ett frågeformulär och främst verkar man vara ute efter hantverkare i kategorierna smycken, heminredning och köksprodukter.

Annons

– Vi erbjuder hantverkare som du en första titt på Handmade, en ny marknadsplats för handgjorda varor, skriver Amazon i mejlet som skickats ut.

Inget lanseringsdatum

Amazon avslöjar inte något lanseringsdatum men säger att de som svarar på frågorna ska få mer information om satsningen längre fram. Amazons nya marknadsplats kan mycket väl bli en utmaning för Etsy.

Även om Etsy har en användarbas med runt 1,3 miljoner aktiva försäljare, samt 20 miljoner användare som gjort minst ett köp på sajten under det senaste året, är Amazon en stor spelare som tilltalar många. Deras siffror bleknar också ganska fort i jämförelse med Amazon 278 miljoner aktiva konton.

– Amazon har så enormt mycket trafik på sin sida, det är ganska tilltalande. Jag kommer förmodligen att prova det, säger smyckesdesignern Dar Garfield, som idag enbart säljer via Etsys marknadsplats.

 

Källa: WSJ

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!