Amazon testar fysisk handel med Kindle-kiosker

Amazon är djupt förknippat med e-handel men har börjat snegla allt mer på den fysiska världen. Nu har e-handelsjätten börjat experimentera med Kindle-kiosker på utvalda köpcentrum och flygplatser. Här kan man köpa allt från Kindle-plattor till laddare och fodral.

Amazon har börjat sälja sina Kindle-produkter även i den fysiska världen, fast inte i några egna traditionella butiker. Istället satsar man på något som kan liknas vid en godis- eller läskautomat.

Enligt den amerikanska nättidningen GeekWire, ska de nya Kindle-kioskerna börjat placeras ut i november förra året, bland annat i köpcentrum och på flygplatser. Här ska man kunna handla allt från olika Kindle-tillbehör till flaggskeppsplattan Kindle Fire HDX som kostar 379 dollar.

Annons
Annons

– Vi är mycket nöjda med våra kunders gensvar så här långt, och är glada att kunna erbjuda dem ytterligare ett enkelt sätt att köpa tillbehör men även olika Kindle-läsare, säger en talesman för Amazon.

Locka till impulsköp

Experimentet speglar Amazons önskan om att expandera utanför nätet, och att de vill göra det utan att sälja via tredjepartsbutiker. Men med tanke på att man jobbar med ganska små marginaler så känns automaterna som en ganska bra kompromiss jämfört med att öppna upp renodlade fysiska butiker med dyra hyror.

Frågan är dock hur bekväma konsumenterna är med att köpa en Kindle Fire HDX för 379 dollar i en automat. Olika tillbehör och andra varianter av deras lite billigare läsplattor kan nog däremot locka till ett och annat impulsköp inför en långflygning.

GeekWire som alltså hittat en av de nyligen utsatta Kindle-automaterna har fler bilder på skapelsen här. En maskin som tydligen inte fungerade helt smidigt utan hängde sig i gränssnittet ibland.

 

Foto: GeekWire

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!