Amazon utökar flottan med nya flygplan

E-handelsjätten har tecknat ett nytt avtal med Atlas Air Worldwide som innebär att man kommer att leasa ytterligare 20 fraktflygplan.

I mars kunde Ehandel.se berätta att Amazon skrivit ett avtal med fraktföretaget Air Transport Service Group. Något som innebär att e-handelsjätten under de kommande fem till sju åren ska leasa 20 stycken fraktflygplan av modellen Boeing 767.

Planen kommer att användas för logistiken i USA och nu meddelar Amazon att man utökar sin nyvunna flygplansflotta ytterligare. E-handlaren har nämligen skrivit ett nytt samarbetsavtal med Atlas Air Worldwide som innebär att man ska leasa ytterligare 20 fraktflygplan.

Annons
Annons

Ett 40-tal fraktflyg i drift

Det nya avtalet löper under en period på tio år, under de första sju ingår besättning, underhåll och försäkringar, och omfattar samma flygplanstyp, Boeing 767. En deal som innebär att Amazon kommer att ha minst 40 fraktflygplan i drift under de närmaste åren.

Avtalet ger även Amazons möjligheten att köpa upp till 20 procent av stamaktierna i Atlas Air under de kommande fem åren med option på ytterligare 10 procent de kommande sju åren.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!