Amazons Jeff Bezos investerar i nyhetssajt

Amazons grundare Jeff Bezos är en trogen läsare av sajten Business Insider. Nu väljer han även att investera i den genom sitt privata investmentbolag, Bezos Expeditions. Totalt ska det röra sig om en summa på 5 miljoner dollar i riskkapital till nyhetssajten.

Business Insider grundades 2007 av den tidigare Internet-analytikern, Henry Blodget, och gjorde sig snabbt känt för sina bildspel och snabba nyheter. I dag täcker sajten allt från ekonomi och teknik till underhållning och har drygt 24 miljoner månatliga läsare.

En av dem, och en trogen sådan är Jeff Bezos, känd för att ha grundat Amazon 1994 och byggt upp det till världens största återförsäljare på nätet. Han rankas som nummer 21 på listan över världens rikaste personer och ger sig nu även in i mediavärlden genom sitt privata investmentbolag, Bezos Expeditions. Totalt rör det sig om en summa på 5 miljoner dollar.

Annons
Annons

– Jeff ledarskap, vision och filosofi på Amazon har varit en inspirationskälla för en hel generation av entreprenörer och startups, däribland mig. Det är ett privilegium och ett sant nöje att han investerar i bolaget, säger Blodget i en intervju.

En sajt utan lönsamhet

Business Insider med bas i New York har cirka 100 anställda och ska ha haft en försäljning på 10 miljoner dollar förra året. Man ska dock ha gjort en nettoförlust på 3 miljoner dollar enligt en person med insyn i företagets ekonomi.

I år beräknas man få in mer än 15 miljoner dollar i intäkter men ska enligt samma person inte nå lönsamhet i år heller.

För att undvika favorisering gentemot Jeff Bezos och Amazon säger Business Insider att man kommer att bortse från Bezos investering när man skriver om Amazon.

Källa: Bloomberg
 
Relaterade nyheter:
Mediehus investerar 20 miljoner dollar i E-handel

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!