Amazons distributionscentraler växer som svampar ur marken

E-handelsjätten öppnar inom kort sin sjunde lageranläggning i Kalifornien samt ytterligare en i Edgerton, Kansas.

I början av 2013 påbörjade Amazon bygget av sin tredje distributionscentral i Kalifornien. Efter San Bernardino och Patterson var det dags för ett nytt lager i Tracy, som ligger öster om San Fransisco. Men varför nöja sig med tre centraler i en och samma delstat när man kan ha ännu fler?

E-handelsjätten ska inom kort öppna sin sjunde distributionscentral i Kalifornien och den tredje i San Bernardino, en stad med drygt 210 000 invånare.

Annons

För tillfället har Amazon fler än 12 000 heltidsanställda i Kalifornien och när man slår upp portarna till den nya anläggningen, som är cirka 100 000 kvadratmeter stor, kommer Amazon att behövas ytterligare 1 000 medarbetare.

Kansas-anställda tar kajakerna

Men det är inte bara i San Bernardino, Hells Angels födelsestad och platsen för världens första McDonalds restaurang, som Amazon bygger vidare på sitt e-handelsimperium. Amazon ska även öppna en 75 000 kvadratmeter stor lageranläggning i Edgerton, Kansas.

Amazon har sedan tidigare en distributionscentral i delstaten och de cirka 1 000 nya medarbetarna i Edgerton kommer främst att plocka, packa och skicka varor av modell större till kunderna. Som till exempel TV-apparater, sportutrustning och kajaker.

Annons