Amazons flygflottilj utökas med tio Boeing 767

E-handlaren flyger vidare.

E-handelsjätten Amazon har sedan några år tillbaka jobbat allt mer mot att själv ta hand om hela leveranskedjan ut till kund. Egna lastbilar har de haft länge och för snart tre år sedan utökade de med att även driva en liten flygline kallad Amazon Air. De flyger dock inte människor utan förstås e-handelspaket.

- Amazon Air lanserades 2016 och stödjer paketleverans till det växande antalet kunder som älskar snabb leverans, bra priser och stort utbud. Med avancerade algoritmer och programvara som används för kapacitets- och ruttplanering kan Amazon Air transportera hundratusentals paket per dag, skriver e-handlaren i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Totalt 50 flygplan i flottan

Nu på morgonen meddelar Amazon att man utökar sin flottilj med tio nya flygplan av modell Boeing 767. Flygplan verkar dock inte vara något man bara köper utan Amazon leasar sina plan av två företag, Atlas Air Worldwide och Air Transport Services Group (ATSG). Denna runda av nya plan är det ATSG som står för och totalt har e-handlaren nu 50 flygplan som de förfogar över.

- Genom att utöka Amazon Air-nätverket genom vårt partnerskap med ATSG kan vi se till att vi har kapacitet att snabbt och effektivt leverera paket till kunder under de kommande åren, säger Dave Clark, vice vd för Worldwide Operations på Amazon.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!