Amazons första kvartal gav fyra miljarder kronor i vinst

Amazon har nu gått med vinst för fjärde kvartalet i rad.

När årets tre första månader var över kunde Amazon rapportera att omsättningen för perioden kommit upp i smått hisnande 29,1 miljarder dollar, vilket är en ökning med 28 procent jämfört med samma period förra året.

Tidigare har e-handelsjätten haft rykte om sig att gärna vilja återinvestera pengar i verksamheten, men det tycks det vara slut med nu. Under årets första kvartal kom vinsten nämligen upp i 513 miljoner dollar, motsvarande 4,1 miljarder svenska kronor, och Amazon har därmed gått med vinst fyra kvartal i rad.

Annons

Egna produkter drar upp försäljningen

Den senaste är enligt re/code den största vinsten Amazon någonsin har gjort under ett enskilt kvartal, och konkurrenten Forbes meddelar att Amazons grundare och VD, Jeff Bezos, numera är världens fjärde rikaste person. Framgångarna ska enligt företaget bero bland annat på ett stort intresse för Amazons egentillverkade varor.

- Amazons egna produkter är bland bästsäljarna på sidan, och kunderna köpte mer än dubbelt så många Fire tablets som förra året. Vi tillverkar premiumprodukter till lägre priser och vi är jätteglada att de har tagits emot så väl av kunderna, säger Jeff Bezos.

För årets andra kvartal siktar Amazon på en tillväxt i stil med årets första. Försäljningen väntas då landa på mellan 28 och 30,5 miljarder dollar.

Annons