Amazons hushållsknappar Dash går nu att köpa

Vi erkänner att vi var lite oroliga, men nej Amazons Dash knappar var inget aprilskämt och nu kan man faktiskt köpa dem.

Den första april fick vi reda på att Amazon lanserat små fysiska knappar för ditt hem. Helt i linje med det så kallade Internet of Things, där allt mer i hemmen är uppkopplade, ska Dash-knapparna nu göra intåg.

Det går nu att beställa Amazons Dash-knappar som enkelt kan programmeras för automatiskt påfyllning av olika förbrukningsvaror. Du kan köpa knapparna med varumärken på som Gillette, L'Oréal, Huggies med flera. Knapparna är låsta till varumärket men inte en specifik produkt, utan man kan till exempel välja mellan Gillettes olika rakblad.

Annons

Knapparna kostar 5 dollar styck oavsett vilket märke som de är prydda med. Med tanke på varumärkena ser knapparna ut att främst vara avsedda för kök, badrum och tvättrum, där man förstås förbrukar en hel del produkter.

En större plan än enskilda knappar

Det är endast medlemmar i Amazons shoppingklubb Prime som kan köpa knapparna i dagsläget.

Som vi rapporterade i april har Amazon en större plan för Dash än de fysiska knappar som nu går att köpa. Tanken är att tillverkare av exempelvis en kaffekapselmaskin ska kunna integrera Dash-funktionen från start. Då kan antingen maskinen beställa automatiskt åt dig när den vet att kapslarna är slut eller i ett angivet intervall.

Amazon vill förstås också gärna ha en knapp på din tvättmaskin så att du istället för att gå till affären när tvättmedlet är slut, helt enkelt trycker på Dash-knappen och inväntar leverans.

Annons