Amazons leveranser blir sämre för vanliga kunder

De som inte betalar 99 dollar per år för ett Prime-medlemskap får vänta längre än förut på sina beställningar enligt en ny undersökning.

Amazon Prime har mer än 40 miljoner medlemmar bara i USA, enligt vissa uppskattningar till och med så många som 54 miljoner. En av fördelarna med att betala 99 dollar per år är att man som medlem åtnjuter fri tvådagars-frakt på alla beställningar.

Är man inte Prime-medlem erbjuder Amazon ett flertal olika leveransalternativ, som självklart kostar en slant, men enligt Forbes är e-handelsjätten då inte riktigt lika snabb med att skicka ut varorna.

Annons

En ny undersökning, genomförd av analysföretaget StellaService som undersökt hur snabbt ett 40-tal återförsäljare skickar ut sina varor, visar till och med att Amazon inte längre är bland de tio snabbaste att skicka ut en beställning.

Stort fokus på medlemmarna

Amazon ligger enligt undersökningen bland annat efter företag som BestBuy och Apple, som på senare år även snabbat upp sina tider för returer och återbetalningar.

– Amazon har under en längre tid varit ledande när det kommer till leveranser. Det finns 40 företag på vår lista och Amazon har alltid varit bland de tio snabbaste, det här är första gången de trillat ur topp tio, säger Kevon Hills, vice president of research på StellaService.

Att Amazons leveranstider ökat beror enligt Hill till stor del på att Amazon nu lägger stort fokus på att serva sina Prime-medlemmar, som under 2015 ökade med 51 procent till antalet. Så medan medlemmarna får sina paket inom två dagar, så kan de som står utanför medlemskapet, till och med få vänta längre än vad de hade fått göra för ett år sedan i vissa fall.

Annons