Amazons matleveranser inte så dyra som man tror

Nätjättens medlemskap för dagligvaror på 299 dollar per år är tydligen inte något kunderna behöver betala.

Som vi vet försöker Amazons även vinna konsumenternas hjärtan när det kommer till färskvaror och mat. Detta via sin tjänst AmazonFresh som kör ut dagligvaror på flera platser i USA. Nyligen ryktades det även att London snart kommer få ta del av AmazonFresh.

När Amazon lanserade tjänsten meddelade man att det skulle kosta 299 dollar per år. En ganska dyr uppgradering ifrån Amazons vanliga medlemskap Prime som idag kostar 99 dollar per år.

Annons
Annons

Testperioderna förlängs

Enligt Jason Del Ray på Recode är det dock i princip ingen som betalar detta. De gratis testperioder som Amazon erbjudit har nämligen bara fortsatt. Datumet för testperioden har flyttats fram och är man bara Prime-medlem har man kunnat få hem sina dagligvaror gratis.

I Kalifornien har man dock börjat testa att ta 7,99 dollar per dagligvaruleverans. Samtidigt rapporteras det att man på vissa platser erbjuder dagligvaror, kylda varor, i sin nya snabba leveranstjänst Prime Now.

Det som står klart är att Amazon inte riktigt bestämt sig för hur man ska göra med prissättningen för AmazonFresh. Recode spekulerar även i att man kanske överväger att slå ihop AmazonFresh med leveranstjänsten Prime Now, som levererar inom någon timme på flera platser i USA och sedan en tid tillbaka även i Storbritannien.

 

Foto: Visitor7, CC BY-SA 3.0

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!