Amazons senaste uppfinning – fågelholkar för drönare

Du läste rätt. E-handelsjätten planerar små bon för sina drönare.

Amazon är kända för sina konstiga patent och en del smarta som deras patent på enklicks-beställningar. Det senaste patentet som de fick godkänt den 12 juli 2016 täcker faktiskt något högst konkret och funktionellt, om himlen fylls av flygande drönare. Något som Amazon räknar med kommer bli verklighet inom en snar framtid.

Patentet som gäller USA, med nummer 9387928, täcker något så smidigt som olika system för att bygga en "Multi-Use UAV Docking Station". Vi kallar det dock fågelholkar för drönare, även om det är mer som en liten landningsplats.

Annons

Stödinfrastruktur för drönarinvasionen

Dessa landningsplatser som drönarna kan söka sig till vid dåligt väder eller låg batterinivå ska kunna placeras i lyktstolpar, på mobilmaster eller direkt på byggnader.

I patentet finns det även planer för att kombinera dessa drönarholkar med logistikfunktioner som paketutlämning eller som en hubb för leveranser. Amazon nämner det inte men liknande idéer i Afrika har också handlat om att en drönare, via drönartorn, kan lämna över en leverans till en annan drönare för vidare transport.

Huvudsyftet för Amazon verkar dock vara att hjälpa till att guida drönarna och hjälpa dem vid olika former av problem. Helt enkelt stödinfrastruktur för en framtid med en massa flygande e-handelsdrönare.

Annons