Förre AmEx-chefen ska leda Klarnas globala satsning

Klarna har rekryterat Michael Rouse, tidigare på American Express, till rollen som Chief Commercial Officer och till sin ledningsgrupp.

Klarna har som man själva uttrycker det, lockat till sig en riktig rockstjärna inom betalbranschen. Michael Rouse kommer närmast från American Express och i sina nya befattning hos Klarna, Chief Commercial Officer, ska han ge betalföretaget en hjälpande hand när man nu tar sikte på den amerikanska marknaden.

– Vi växlar upp för att bli världens populäraste sätt att köpa. Det är ingen liten bedrift och Michael Rouse är ett perfekt komplement till vårt team som kommer att ta oss dit, säger Sebastian Siemiatkowski, VD och en av grundarna av Klarna.

Annons
Annons

Mobilen i centrum

Michael Rouse har spenderat sina senaste sju år på American Express där han haft ledande befattningar inom global försäljning, affärsutveckling och marknadsföring. Senast som chef för företagets lojalitetsprogram Membership Rewards.

– Som vi ser konvergensen mellan online och offline, är mobilen i centrum. Klarna förstår detta och kan utnyttja data från mer än 35 miljoner konsumenter för att skapa meningsfulla lösningar som ger en enkel köpupplevelse för konsumenterna, säger Rouse.

 

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!